Brojsova metoda lečenja – Brojsova dijeta, čaj i sok

Brojsovu metodu lečenja osmislio je slavni naturopat dr Rudolf Brojs poreklom iz Austrije. On je napisao knjigu ,,Rak, leukemija i druge prividno neizlečive bolesti”, u kojoj je opisana metoda terapeutskog izgladnjivanja bolesnika koji imaju rak. Cilj je da se zdravim izgladnjivanjem ukloni rak iz organizma.

Postoji podatak da je od 1980. do danas ovom metodom izlečeno preko 40 000 osoba obolelih od raka i drugih sličnih bolesti.

Brojsova dijeta

Brojs smatra da se karcinom razvija svakodnevnim unošenjem hrane koja sadrži belančevine. Brojsova dijeta se sastoji u tome da se u potpunosti iz ishrane izbace čvrste namirnice koje sadrže proteine i da se konzumira samo Brojsov sok i Brojsov čaj. Pošto su proteini neophodni za funkcionisanje organizma, organizam mora da počne da ih crpi iz tkiva karcinoma.

Na taj način se karcinom ragrađuje i uništava i dolazi do izlečenja organizma. Potrebno je da se osoba ovako hrani 42 dana, odnosno 6 nedelja, jer za to vreme će iz organizma da se izbace sve štetne materije. Naime, smatra se da već posle 21 dan dolazi do promena u organizmu i on počinje da se oporavlja, a nakon 42 dana organizam će biti u potpunosti obnovljen. 

Brojsova metoda lecenja – Brojsova dijeta, caj i sok

Brojsov sok

Brojsov sok ne sadrži belančevine. On se pravi od organski uzgojenog povrća, odnosno od cvekle, šargarepe, korena celera i rotkve. U slučaju raka jetre dodaje se i malo sirovog krompira.

Recept za Brojsov sok

Brojsov sok možete lako spremiti kod kuće. U nastavku sledi kratak recept za pravljenje Brojsovog soka.

Sastojci:

  • 300 g cvekle
  • 100 g šargarepe
  • 100 g korena celera
  • 30 g rotkve
  • Malo sirovog krompira – samo ako se radi o kanceru jetre

Operite sve biljke, iseckajte na sitne delove i stavite u sokovnik. Nakon toga, još par puta procedite sok kroz gustu cediljku da biste odstranili sve čvrste delove.

Brojsov čaj

Brojsov čaj se pravi od žalfije, nane, matičnjaka i kantariona. Ovaj čaj poseduje brojna lekovita svojstva i veoma je dobar za jačanje imuniteta i čišćenje organizma. Pored osoba obolelih od karcinoma, Brojsov čaj takođe mogu piti i srčani i kardiovaskularni bolesnici, osobe sa oboljenjima jetre i prostate, osobe koje imaju urinarne infekcije i hormonalne poremećaje, kao i dijabetičari. Brojsov čaj ne izaziva nikakve neželjene efekte i već nakon 48h mogu se videti rezultati.

Recept za Brojsov čaj

Da biste napravili Brojsov čaj, potrebno je da stavite jednu supenu kašiku žalfije u 0,5 l ključale vode i da pustite da vri 3-5 minuta. Zatim skinite čaj sa ringle i dodajte po prstohvat kantariona, nane i matičnjaka. Poklopite posudu i pustite da odstoji desetak minuta, a zatim procedite čaj.

Dobijenu količinu čaja podelite na dva dela. Jedan deo pijte pre doručka, a drugi u toku dana, ali može i pred spavanje. Brojsov čaj se pije nezaslađen.

Rezultati i iskustva sa Brojsovom dijetom

Dr Rudolf Brojs u svojoj knjizi garantuje da će ova dijeta dati rezultate ukoliko se osoba pridržava svih pravila. Takođe, za vreme ove dijete je zabranjena upotreba bilo kakvih lekova, a povremeno je potrebno uraditi i ispiranje creva, da ne bi došlo do trovanja. Dakle, creva se moraju redovno prazniti, a obavezan je i boravak na svežem vazduhu, lagana šetnja i masaža.

Treba imati na umu da su Brojsov čaj i Brojsov sok samo delić mnogo složenijeg procesa koji je namenjen izlečenju kancera. Ono što je od suštinske važnosti u ovom procesu je pozitivan stav prema životu i vera u izlečenje. Takođe, potrebno je eliminisati stres i sve nezdrave navike i okrenuti se prirodi. Brojs tvrdi da iz kuća treba izbaciti sve osveživače i sredstva za čišćenje i zameniti ih lavandom i tamjanom. Takođe, ne treba koristiti podgrejanu, smrznutu ili konzervisanu hranu. Još jedno od Brojsovih pravila je da bolesnik ne bi trebalo da spava na mestu gde se ukrštaju podzemne vode.

Brojsova metoda lečenja se naziva još i Brojsova dijeta za mršavljenje jer predstavlja idealan način da se izgube kilogrami prirodnim putem. Za ukupno vreme trajanja ove dijete, odnosno za 42 dana, moguće je izgubiti čak do 15 kg. Takođe, Brojsovom dijetom se odstranjuju toksini, pa se ona često koristi i za detoksikaciju organizma, odnosno koristi se i u slučaju kada organizam nije bolestan. U slučaju detoksikacije dovoljno je da dijeta traje 21 dan. Rezultati si pokazali da je Brojsova metoda lečenja koja je trajala 21 dan u nekim slučajevima dovela do izlečenja neplodnosti.

Neželjeni efekti Brojsove dijete

Ako se pridržavate svih pravila koja se nalaze u knjizi, Brojsova dijeta ne bi trebalo da izazove nikakve neželjene efekte. Međutim, ova dijeta se ne preporučuje trudnicama i dojiljama, a ni osobama čiji je karcinom već u završnoj fazi. Takođe, ovu dijetu ne bi trebalo da sprovode deca u razvoju, a ni osobe koje su preterano mršave jer ovom dijetom dolazi do naglog gubitka velikog broja kilograma za kratko vreme.

Gde kupiti Brojsov čaj i koja je cena?

Brojsov čaj je uglavnom jako teško naći na našim prostorima iako se njegovi sastojci lako nalaze. Mi uskoro otvaramo internet prodavnicu zdravih proizvoda pa ćete preko nas moći da nabavite i ovaj čaj. Da sebi obezbedite najpovoljniju cenu, možete se besplatno prijaviti na našu email listu ispod ovog teksta.

Published
Categorized as Blog