Kako smanjiti listove

Mnoge devojke ali i starije dame smatraju da su vitke i duge noge jedan od najlepših ukrasa ženskog tela. Pored butina, čiji je obim poželjno da bude što manji, velika pažnja pridaje se i listovima nogu, naravno u cilju da noga izgleda tanje, elegantnije i da joj pristaje svaka suknja ili pak uska nogavica.

Pripadnice lepšeg pola često znaju biti nezadovoljne debljinom svojih listova, tačnije, one smatraju da im listovi nisu dovoljno tanani, te da im noge izgledaju, kako one to kažu, kao „stubovi“ ili pak „balvani“.

U potrazi za rešenjem ovog problema, naišli smo na par korisnih saveta koje ćemo danas sa vama podeliti i na taj način pokušati da pomognemo nezadovoljnim damama da sebi izgledaju vitkije, elegantnije i sofisticiranije.

Kako smanjiti listove

Nekoliko korisnih saveta za tanje listove vaših nogu

Svakako da na prvom mestu možemo napomenuti lasersku liposukciju nogu, tj pojedinih njihovih delova kojima nismo zadovoljni, međutim, cilj nam je da koliko je god to moguće izbegnemo bolnice i efekte plastičnih hirurga i estetskih operacija ukoliko nemamo novca za to.

Smatra se zapravo da je oblik naših listova genetske prirode i da im u oblikovanju u smislu njihovog smanjenja možemo pomoći eventualno smanjenjem masnih naslaga, dakle držanjem određene dijete, ili kakvim vežbama koje neće povećati njihovu mišićnu masu a to su takozvane vežbe ravnoteže i rad sa malim težinama.

Kada je u pitanju držanje kakvih dijeta, savetuje se uobičajeno, izbacivanje prostih šećera, belog brašna, masti, presoljene i prezačinjene hrane, brze hrane.

Kada su u pitanju vežbe za postizanje što tanjih listova nogu, sve preporuke idu jednom treneru, zapravo fitnes instruktorki koja se pojavila na internet portalima i osmislila jedan vid vežbi kao svakodnevnu rutinu za dobijanje elegantnijih i tanjih listova kod pripadnica lepšeg pola a njeno ime je Rebeka Luis.

Prva vežba podrazumeva da stanete veoma blago raširenih nogu na tvrdu podlogu i u 3 serije po deset puta odižete svoje noge na prste. Dakle za 30 sekundi vi ćete odraditi 30 odizanja nogu na vaše nožne prste. Za to vreme vršite pulsiranje vaših nogu, lagano ih protresajući.

Druga vežba podrazumeva da najpre sednete. Stavite na vaše butine, tik iznad kolena po jedan teg od pola kg do 1kg, držite ga rukama i polagano se u tri serije odižite na prste po deset puta. Između 3 serije možete praviti pauzu.

Treća vežba podrazumeva skakanje. Skakućite desno levo napred nazad čitavih 20 sekundi i tako napravite oko 20 skokova.

Četvrta vežba, radite čučnjeve gde ćete se kod svakog ispravljanja izdići na svoje listove tj izdužiti ih. Radite ovu vežbu 60 sekundi, u dve serije od po 20 sekundi uz pauzu od 20 sekundi između serija.

Pored vežbi Rebeka je dala i nekoliko korisnih saveta kojih bi dame trebalo da se pridržavaju, kako bi u što kraćem vremenskom roku došle do željenih rezultata. Dakle, ona savetuje da se prilikom trčanja obrati pažnja na oslanjanje na celo stopalo, a ne samo na nožne prste, da se izbegavaju vežbe penjanja tipa stepera, za jačanje zadnje lože, jer one jačaju i listove, kao i da se redovno radi istezanje kako celog tela tako i nogu, jer će to dovesti i do istezanja naših listova.

Listove je moguće vizuelno istanjiti i nošenjem tamnije garderobe, dakle pantalona ili farmerica u crnoj boji, širih modela odeće koji se trenutno veoma popularni i vratili su se u modu, šalvarama ili zvono pantalonama. Ukoliko želite nositi kratko birajte pliću obuću, plitke patike, cipele na štiklu ili ravne koje čine vaš gornji deo stopala (takozvani ris) vidljivim, a nikako polučizmice koje će još više skratiti vašu nogu.

Ne zaboravite da vaši listovi možda nisu genetski debeli, već da postoji i mogućnost da dolazi do otoka nakon napornog dana na poslu, dugog stajanja ili sedenja, pa ih tako u večernjim satima opružite i pripremite im laganu kupku.

Otoci na nogama mogu se javiti i kod kakvih bolesti, najčešće bubrežnog ili srčanog sistema, pa bi o tome trebalo takođe da povedete računa i posavetujete se sa svojim lekarom.

Published
Categorized as Blog