Kokosov maslac upotreba za kosu, lice, telo, zdravlje, cena i gde kupiti

Kokosov maslac je uz ostale kokosove proizvode – ulje, mleko, vodu i brašno, postao jako popularan u poslednje vreme. Maslac je bledo žute boje i dobija se iz kokosovog zrna. Koristi se i u proizvodnji nekih vrsta čokolada kao i za higijenske preparate ili u kozmetici.

Po čemu je poznat kokosov maslac?

On je čest sastojak kako belih čokolada, tako i onih crnih mlečnih. Takodje, to je jedan zdrav izvor kvalitetnih masti. U njemu se nalaze antioksidanti koji su utiču na to da se održi mnogo duže u kvalitetnom stanju, da se ne pokvari.

Sastav kokosovog maslaca

Kokosov maslac u sebi sadrži veliku količinu minerala od kojih najviše kalcijum, kalijum, magnezijum, gvoždje, bakar i mangan. Od vitamina najbitnije je prisustvo vitamina E koji je jedan od najjačih antioksidanasa koji štiti naš organizam. Polifenoli se takodje nalaze u ovom maslacu i bore se protiv slobodnih radikala.

sastav kokosovog maslaca

U sebi ima naravno i veliki procenat masnih kiselina, od kojih najviše:

– oleinsku kiselinu (omega 9 masna kiselina) oko 35%
– stearinsku kiselinu oko 33%
– palmitinsku kiselinu oko 27%
– linoleinsku (omega 6 masna kiselina) oko 2%

Da li se kombinuje sa još nečim?

Na našim prostorima je jako popularan u kombinaciji sa mrkvom. Ova kombinacija je prepuna kvalitetnih vitamina koji neguju i štite našu kožu. Kombinacija kokosovog maslaca s mrkvom delovaće umirujuće na vašu kožu i ova prirodna mešavina ne bi trebala izazvati nikakve nuspojave na vašoj koži.

Za šta je sve dobar kokosov maslac?

– koristi se kao efikasna i prirodna zaštita od štetnih sunčevih zraka i generalno za sunčanje

– hrani i neguje vašu kožu kako tokom letnjeg perioda kada je izložena sunčevim zracima, tako i tokom zime kada preti mogućnost od bržeg sušenja i pucanja kože

– čuva našu kožu od prevremenog staranja i deluje kao lep prirodan anti-age preparat koji će umiriti vašu kožu

– hidrira suvu kožu čineći je mekšom i zdravijom, a može se nanositi i na lice

– uspešno može da utiče na lečenje kožnih oboljenja kao što su ekcem ili dermatitis

– vrlo brzo i efikasno deluje na strije i razne ožiljke na koži, pogotovo je dobar za trudnice koje u većini slučajeva dobiju strije po koži nakon trudnoće

Kokosov maslac

Kako se koristi?

Ono što je jako bitno da znate za kokosov maslac je da se on topi na temperaturi naše kože, pa će biti vrlo jednostavan za upotrebu i utržavanje čim ga uzmete u dlan ili stavite na svoju kožu. Iz tog razloga se često upotrebljava i u raznim balzamima za usne.

Kakve vrste kokosovog maslaca postoje?

Kao i većinu kokosovih proizvoda, i maslac je moguće nabaviti rafinisan i nerafinisan. I jedno i drugo imaju svojih prednosti i mana, a najviše je razlika u samom mirisu, pošto rafinisanom dodaju dodatne mirise da bi se lepše osećalo, dok nerafinisano ima snažan miris čokolade.

Gde kupiti kokosov maslac i koja je cena?

Na našim prostorima skoro da ga je nemoguće pronaći, ali mi imamo jednu dobru vest za sve vas koji želite nabaviti kokosov maslac – uskoro ćete moći da ga naručite direktno preko našeg sajta. Cena će biti i više nego povoljna a kvalitet izvrstan. Ukoliko želite da vas obavestimo čim se nadje u prodaji na našem sajtu i da ga dobijete po promotivnoj ceni, popunite formu ispod ovog teksta i prijavite se na našu e-mail listu i bićete na vreme obavešteni.

Published
Categorized as Blog