Mikrodermoabrazija lica

Mikrodermoabrazija je mehaničko skidanje površinskih izumrlih slojeva kože uz pomoć kristala, koji pod pritiskom padaju na kožu i mehanički skidaju njen površinski deo. U isto vreme sondom se vrši vakuum masaža, koja doprinosi boljem čišćenju lica, unapređenju cirkulacije i limfne drenaže, ali i ubrzanju rasta novih ćelija kože u bazalnom sloju. Ovaj ciklus traje dve nedelje, a u zrelijim godinama se usporava, zbog čega je potrebno ubrzati ga u tom periodu. Mikrodermoabrazija je jedan od najpopularnijih tretmana lica u svetu i postaje vodeća procedura kada je nega lica u pitanju. Ova metoda postaje sve popularnija zbog svoje efikasnosti, brzine i jednostavnosti. Osim toga, potpuno je bezbolna, blaga i neagresivna, a rezultati su fenomenalni (koža je vidno podmlađena, a ten čist i blistav).

Budući da se stare ćelije kod mladih ne ljušte redovno i da stoga dolazi do pojave akni, mikrodermoabrazija je pogodna i za mladu i za zrelu kožu.

Sam proces ne traje duže od pola sata. Osim na licu, moguće je primenjivati ga na rukama, vratu i dekolteu.

Mikrodermoabrazija lica

Kakav je efekat mikrodermoabrazije na kožu?

Pre svega, mikrodermoabrazija je odličan piling za kožu jer uklanja površinske mrtve ćelije kože i stoga doprinosi njenom obnavljanju, smanjuje staračke pege (hiperpigmentacije), male bore, mitisere i ožiljke od akni, sužava proširene pore, poboljšava tonus i teksturu kože i pospešuje nastanak novog kolagena.

Već posle prve procedure se vide rezultati u smislu primetno boljeg stanja kože. Ten postaje ujednačen, obrazi rumeni, a koža sasvim glatka. Za postizanje optimalnih rezultata obično se preporučuje 4 do 6 tretmana, koji se rade jednom nedeljno. Ovu proceduru je potrebno ponavljati na svaka tri meseca ili dok se ne postignu željeni rezultati da bi koža ostala lepa. Mikrodermoabrazija se može kombinovati i sa drugim tretmanima kako bi se poboljšali rezultati.

Kome će pomoći mikrodermoabrazija?

Mikrodermoabrazija će najviše pomoći osobama koje žele da smanje pege i bore, uklone ožiljke, izjednače ten, poboljšaju izgled grube kože usled dejstva sunčevih zraka ili sive beživotne kože, koja se najčešće sreće kod pušača. Ovaj tretman se naročito preporučuje osobama sa problematičnom kožom, sklonoj pojavi akni, sa proširenim porama i sitnim ožiljcima.

Mikrodermoabraziju je idealno obaviti pre tretmana mezoerapije bez igle (elektroporacije) jer uklanja površinski sloj kože koji čine mrtve ćelije, koje najviše blokiraju prodor korisnih materija kroz kožu.

Šta treba raditi nakon tretmana?

Kod osoba sa jako osetljivom kožom ili nakon tretmana od strane neiskusnog kozmetologa može se javiti neprijatan osećaj na koži. Takođe je moguća pojava prolaznog crvenila, koje se povlači nakon nekoliko sati. Odmah nakon procedure može se nastaviti sa svim socijalnim aktivnostima.

Ne treba se sunčati najmanje 24 sata posle tretmana jer mikrodermoabrazija povećava osetljivost kože na sunčeve zrake. Posle ovog tretmana koža takođe može biti osetljiva na vrelu vodu i znoj, te stoga treba izbegavati intenzivne treninge.

Da bi rezultati mikrodermoabrazije bili vidljivi dug vremenski period poštujte sledeća pravila:

Nemojte koristiti dekorativnu kozmetiku tokom 24 sata nakon tretmana (puder, rumenilo…). Jedino je dozvoljena senka za oči neposredno nakon tretmana.

Izbegavajte kreme i losione koji sadrže glikolnu ili mlečnu kiselinu, a takođe ne primenjujte skrab (mehanički piling) najmanje 72 sata pre i nakon tretmana.

Ukoliko redovno koristite sredstva koja sadrže retin-A, prestanite sa njihovom upotrebom najmanje 72 sata pre i posle tretmana.

Nanosite hidratantnu kremu prve nedelje posle procedure.

Kome se ne preporučuje tretman?

Mikrodermoabraziji ne treba da se podvrgavaju sledeće grupe ljudi: osobe sa bolnim ožiljcima od opekotina koji nisu zarasli, otvorenim ranama, herpesom, bradavicama, gnojnim aknama, rozaceom, zatim osobe koje boluju od dijabetesa ili autoimunih bolesti. Mikrodermoabrazija lica takođe nije preporučljiva za ljude koji imaju preosetljivu kožu.

Takodje, ukoliko vas zanima više o ovom tretmanu, pogledajte ovaj članak i saznajte sve ono što niste znali o mikrodermoabraziji.

Published
Categorized as Nega