Najbolje maske za kosu od jaja

Sigurno ste do sada upoznati sa činjenicom da jaja možete upotrebiti za negovanje kose.

Međutim, kako postoje različiti tipovi kose i različiti oblici oštećenja kose, tako i jaja treba znati upotrebiti na pravi način, odnosno kombinovati ih sa pravim sastojcima.

Mi smo odlučili da vam detaljno opišemo kako da napravite maske za kosu od jaja i to pojedinačno za svaki tip kose.

Maska od jaja za suvu i oštećenu kosu:

Za pripremu ove maske potrebno vam je:

– Dva žumanceta,
– Jedna supena kašika maslinovog ulja.

Način pripreme i korišćenja maske:

Navedene sastojke jednostavno što bolje sjedinite i nanesite ih na suvu kosu, ravnomerno od korena do vrhova vlasi. Ostavite da maska deluje oko petnaest minuta, a zatim kosu isperite, operite i oblikujte na uobičajen način. Ovakav tretman, ponavljajte bar dva puta nedeljno i ubrzo će suva i oštećena kosa za vas postati prošlost.

maska za kosu od jaja

Još jedna maska od jaja za suvu i oštećenu kosu:

Za pripremu ove maske, potrebno vam je:

– Dva žumanceta,
– Jedna kafena kašika meda,
– Pola ampule vitamina A.

Način pripreme i korišćenja maske:

Navedene sastojke, dobro promešajte i sjedinite, a zatim ih u vidu maske nanesite na suvu kosu, ravnomerno od korena do vrhova vlasi. Kada ste naneli masku, ostavite je da na kosi deluje oko četrdeset minuta. Nakon toga, kosu isperite, operite i oblikujte na uobičajen način.

Ovakav tretman, ponavljajte jednom nedeljno. Možete čak naizmenično koristiti jednom u toku nedelje ovu masku, a drugi put tokom nedelje masku za koju smo vam prethodno napisali recept. Veoma brzo ćete uočiti jasne rezultate.

Maska od jaja protiv ubrzanog mašćenja kose:

Za pripremu ove maske, potrebno vam je:

– Jedno belance,
– Dve supene kašike soka od sveže ceđenog limuna,
– Jedna supena kašika bademovog ulja.

Način pripreme i korišćenja maske:

Sve navedene sastojke dobro sjedinite i nanesite na suvu kosu. Pritom, posebnu pažnju obratite na to da masku utrljate u koren kose. Nakon što ste to uradili, sačekajte da maska deluje oko dvadeset minuta, a zatim kosu isperite, operite i oblikujte na uobičajen način. Ovakav tretman, ponavljajte jednom nedeljno i kosa će početi ređe da vam se masti.

Upotrebom ove maske, takođe se možete rešiti i masne peruti.

Maska od jaja protiv opadanja kose i za brži rast kose:

Za pripremu ove maske, potrebno vam je:

– Jedno celo jaje (i žumance i belance),
– Četiri supene kašike ricinusovog ulja.

Način pripreme i korišćenja maske:

Jaje prvo umutite i kada ste ga umutili dodajte mu ricinusovo ulje. Sve to dobro izmešajte i sjedinite, a onda dobro utrljajte na koren suve kose. Sačekajte da maska deluje najmanje pola sata do sat vremena, a zatim je isperite, pa operite i oblikujte kosu na uobičajen način.

Ovakav tretman, ponavljajte jednom nedeljno. Osim što će prestati da vam opada kosa i osim što će brže rasti, postaće i znatno elastičnija i zdravija, a samim tim i sjajnija i lepša.

Ukoliko vam je kosa apsolutno zdrava i negovana, povremeno na nju pre pranja možete od korena do vrhova vlasi utrljati dva umućena žumanceta, ostaviti ih da deluju oko petnaest minuta, a zatim kosu isprati, oprati i oblikovati na uobičajen način.

Tako, dodatno ćete doprineti zdravlju već zdrave kose i sprečićete ispucalost krajeva.

Published
Categorized as Nega