Palmino ulje – za kosu, upotreba za zdravlje i cena

Palmino ulje se koristi već 5000 godina. Njegove zdravstvene prednosti su mnogobrojne i konstantno se otkrivaju nove.

Među svim vrstama biljnih ulja, palmino ulje je na drugom mestu po proizvodnji širom sveta. Postoji nekoliko njegovih blagodeti za kožu i kosu.

Borba protiv starenja

Palmino ulje sadrži redak sastojak tokotrienol, koji pripada porodici vitamina E. Za lečenje mnogih kožnih bolesti koristi se drugi češći oblik vitamina E, tokoferol. Vitamin E je snažan antioksidans koji pomaže koži u borbi protiv slobodnih radikala, koji izazivaju pojavu finih linija i bora.

palmino ulje

Tokotrienol je snažniji antioksidans od tokoferola i dokazano je efikasniji u borbi protiv starenja i oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. Kada se nanose na kožu, tokotrienoli, kao i tokoferoli, prodiru duboko u kožu i pospešuju lečenje i zaštitu od najdubljih do površinskih slojeva kože.

Čišćenje i hidratacija

Palmino ulje se može naći u šamponima, balzamima, sapunima, losionima, kremama, podlogama za šminku i dr. Stavlja se u šampone i sapune zbog njegove sposobnosti uklanjanja masnoće i prljavštine sa kose i kože. Takođe sadrži supstancu koja ne uklanja prirodna ulja iz kose i kože, što ne važi za većinu sapuna i šampona.

Takođe ima svojstvo balzama. Dodaje se proizvodima za negu kože ne samo zbog sposobnosti borbe protiv starenja, već i zbog svojstva hidratacije, što kožu čini mekom i glatkom.

Zdrava kosa

Najbolja stvar koju možete učiniti za kožu i kosu je da se hranite zdravo i da pijete dovoljne količine vode. Kosi su naročito potrebni vitamini A i E koji su rastvorljivi u mastima, jer hrane koren kose i kožu glave. Crveno palmino ulje ne samo da je veoma bogato vitaminom E, već i betakarotenom, koji se pri konzumiranju pretvara u vitamin A u organizmu.

Borba protiv raka

Lipidi u našoj koži mogu biti oštećeni ili oksidisati usled izloženosti ozonu, što dovodi do stvaranja slobodnih radikala. Utvrđeno je da se palmino ulje bori protiv slobodnih radikala i da sprečava njihovo formiranje.

Dokazano je da je oksidacija lipida koja rezultira pojavom slobodnih radikala uzročnik mnogih kožnih bolesti, uključujući i rak. Utvrđeno je da su tokotrienoli 40 do 60 puta moćniji od uobičajenih tokoferola u sprečavanju oksidacije lipida.

Palmino ulje – cena i gde kupiti

Palmino ulje je vrlo povoljno. Obično se može naći u pakovanju od jednog litra i njegova cena se kreće od 200 pa do nekih 400 dinara, odnosno izmedju 2 i 3 eura što je jako povoljno za tu količinu.

Uskoro ćete ovo ulje kao i sva ostala moći da nabavite preko našeg sajta. Prijavite se na našu e-mail listu koja se nalazi ispod ovog teksta i obavestićemo vas čim se nadje u prodaji da dobijete specijalan popust!