Piling za telo i kako ga uraditi kod kuće + recepti

Svako jutro možete početi blagim pilingom tela i na taj način ćete poboljšati zdravlje vaše kože, ali i celog organizma. Sama reč ,,piling” potiče od engleske reči peeling koja znači ,,ribanje”.

Pilingom se skida sloj mrtvih ćelija, a koža se osvežava i regeneriše i lakše upija hidratantna sredstva. Ona postaje glatka, sjajna i mladolika. Postoje pilinzi koji su prilagođeni kako za celo telo, tako i za lice, ali ponekad je kožu lica potrebno tretirati posebnim proizvodima.

Kako se nanosi piling?

Piling se nanosi u tankom sloju i nežno se utrljava ravnomernim kružnim pokretima. Koža treba da bude mokra da bi se piling lakše naneo. Nakon što se dobro utrlja u kožu, potrebno ga je isprati toplom vodom. Tek nakon toga nanesite gel za tuširanje koji inače koristite.

Piling za telo i kako ga uraditi kod kuce recepti

 

Međutim, danas u prodaji postoje pilinzi koji u sebi sadrže i gel za tuširanje. Piling treba raditi jednom ili dva puta u toku nedelje prilikom tuširanja.

Kako deluje piling?

Piling prodire u pore kože i odstranjuje tragove nečistoće i ostatke izumrlih ćelija. Takođe, piling smanjuje nepravilnosti na koži, pa tako doprinosi i uklanjanju celulita. Koža postaje elastična i glatka.

Piling poboljšava cirkulaciju i obezbeđuje površinskim kapilarima i krvnim sudovima dovoljnu količinu kiseonika. Kada imate dobru cirkulaciju i kada ste opušteni efektom masaže koji pruža piling, onda ćete biti raspoloženi i imaćete pozitivne misli. Dakle, pilingom se može poboljšati kako fizičko, tako i mentalno zdravlje.

Postoje razne vrste pilinga. Uglavnom svi imaju prijatan miris, što povećava njihov efekat, jer opuštaju vaš um i telo. Ako ne možete da odlučite koji piling da kupite, možete sami napraviti svoj piling kod kuće. U nastavku su dati neki predlozi kako sami možete napraviti svoj piling kod kuće. Recepti su veoma jednostavni.

Recepti za pilinge

Piling od projinog brašna, vode i limuna: Potrebno je da pomešate samo malo projinog brašna i malo isceđenog limuna. Zatim tu smesu pomešajte sa malo tople vode. Projino brašno je idealno za piling jer je dovoljno oštro, ali opet i dovoljno nežno da prija vašoj koži. Takođe, projino brašno je veoma bogato vitaminom B koji blagotvorno deluje na kožu. Vitamin C koji se nalazi u limunu osvežava kožu i regeneriše je, dok istovremeno stvara lep i ravnomeran ten.

Piling od kafe i limuna. Piling možete napraviti i od taloga od kafe i limuna. Naime, potreban vam je talog od dve šoljice kafe i sok od pola limuna.

Piling od kakaa i meda: Pomešajte dve supene kašike meda i jednu supenu kašiku kakaa. Ovaj piling je naročito dobar za osobe koje imaju osetljivu kožu.

Piling od šećera i maslinovog ulja: Za ovaj piling vam treba pola šoljice šećera koji treba da pomešate u pola šoljice maslinovog ulja.

Piling od soli i meda: U jednu kašiku morske soli dodajte dve kašike meda i tu smesu držite na telu pet minuta, a zatim isperite.

Piling od ovsenih pahuljica: Ovaj piling je naročito dobar za kožu koja je podložna stvaranju akni i ožiljaka od njih. Samo pomešajte dve kašike samlevenih ovsenih pahuljica sa kašikom samlevenog pirinča i sa kašikom meda.

 

Published
Categorized as Nega