Prirodne maske za kosu od meda

Pored toga što je izuzetno zdrav i blagotvoran kao namirnica, med je takođe blagotvoran i kada se koristi za spoljašnju oputrebu, odnosno kao sredstvo za negu i lečenje kose.

Kako bi ste upotrebili med u svrhu nege i lečenja kose, potrebno je da od njega napravite masku za negu i lečenje kose.

U zavisnosti od toga kom tipu kose želite da namenite masku od meda, potrebno je da u toku pripreme maske upotrebite i različite druge sastojke. Mi ćemo vam otkriti koje.

Maska od meda za suvu i oštećenu kosu:

Ukoliko vam je kosa suva i oštećena, potrebni su vam sledeći sastojci za pripremu maske:

– Dve supene kašike meda,
– Dva žumanceta,
– Dve kašike maslinovog ulja.

Prirodne maske za kosu od meda

Način pripreme i korišćenja maske:

Sve navedene sastojke dobro sjedinite mešanjem i nanesite ih u vidu maske na suvu kosu pre svakog ili svakog drugog pranja.

Bitno je da masku nanesete tako što ćete je utrljati ravnomerno u kosu, sve od korena do vrhova njenih vlasi. Kada ste naneli masku, ostavite je da deluje oko dvadeset minuta do pola sata, a zatim kosu isperite mlakom vodom i operite je, zatim tretirajte blagim regeneratorom, isperite i oblikujte.

Maska sa medom za vraćanje sjaja kosi:

Ponekad i potpuno zdrava i vitalna kosa, može da izgubi sjaj i blistavost. To se dešava zato što se vremenom, na vlasima kose nakupljaju naslage vodenog kamenca koji na kosu utiče tako što joj uništava sjaj i daje joj beživotan izgled.

Kako bi ste rešili ovakav problem, upotrebite sledeće sastojke za pripremu maske:

– Jedna supena kašika meda,
– Tri supene kašike jabukovog sirćeta ili dve supene kašike limunovog soka.

Način pripreme i korišćenja maske:

Navedene sastojke dobro pomešajte i temeljno utrljajte na suvu kosu pre pranja, pazeći da ne nanosite puno sadržaja maske na sam koren kose (ukoliko vam je kosa sklona brzom mašćenju, onda ne morate paziti i masku možete nanositi i direktno na koren kose). nakon što ste naneli masku na kosu, ostavite je da deluje oko deset do petnaest minuta, a zatim je temeljno isperite mlakom vodom, pa kosu operite, tretirajte regeneratorom i oblikujte.

Ovakav tretman ponavljajte jednom nedeljno u trajanju od tri nedelje. Već nakon prvog korišćenja maske, primetićete da se vašoj kosi vraća sjaj, a nakon trećeg korišćenja maske, kosi će se u potpunosti vratiti stari sjaj.

Maska od meda protiv brzog mašćenja kose:

Za pripremu ove maske, potrebno vam je:

– Dve kašike meda,
– Dve supene kašike jabukovog sirćeta ili limunovog soka,
– Dva belanceta.

Način pripreme i korišćenja maske:

Navedene sastojke dobro sjedinite tako da postanu kompaktni (da bi ste u tome uspeli, belanca prvo blago umutite viljuškom).

Zatim, dobijenu mešavinu u vidu maske nanesite isključivo na koren suve kose pre pranja. Ostavite da maska na kosi deluje oko petnaest do dvadeset minuta, a zatim kosu isperite temeljno toplom vodom, operite je, tretirajte regeneratorom i oblikujte.

Ovakav tretman ponavljajte jednom nedeljno sve dok vaša kosa ne prestane prebrzo da se masti.

Ukoliko vam je kosa apsolutno zdrava i ne zahteva nikakav poseban tretman nege i lečenja, povremeno je pre pranja možete namazati od korena do vrhova vlasi sa malo meda. Potom sačekati da med na njoj deluje oko deset minuta i kosu isprati, oprati, tretirati regeneratorom i oblikovati. Na taj način, očuvaćete njeno zdravlje i sprečićete pojavu oštećenja.

Published
Categorized as Nega