Rafaelo kocke recept

Rafaelo kocke, svrstavaju se među poslastice koje se veoma brzo i jednostavno prave. Ukoliko želite da ih i sami napravite, pred vama je recept koji će vam u tome pomoći.

Za pripremu ove ukusne poslastice, potrebno vam je:

– Sto grama brašna,
– Dvesta pedeset grama kokosovog brašna,
– Trista grama šećera,
– Pet komada jaji,
– Sedamsto pedeset mililitara mleka,
– Jedna kesica praška za pecivo,
– Jedna kesica vanilinog šećera.

Rafaelo kocke recept

Način pripreme:

Postupak pripreme rafaelo kocki je kao što smo na samom početku teksta napomenuli veoma jednostavan. Ipak, važno je napomenuti da je taj postupak podeljen u dve faze. To su faza pripreme kore za rafaelo kocke i faza pripreme fila.

Priprema kore:

Da bi ste napravili kore za rafaelo kocke, potrebno je da najpre umutite pet belanaca pomešanih sa šest supenih kašika šećera. Zatim, u to dodajte sto pedeset grama kokosovog brašna, pedeset grama brašna i kesicu praška za pecivo. Sve sastojke dobro promešajte i sjedinite, a nakon toga ih prelijte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Pecite koru oko dvadeset minuta na temperaturi od sto osamdeset stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Nakon toga, pleh izvadite iz rerne i pečenu koru prelijte sa dvesta pedeset mililitara vrelog mleka.

Priprema fila:

Da bi ste pripremili fil, potrebno je da pet žumanaca umutite sa sedam supenih kašika šećera i šest supenih kašika brašna. Zatim, to sve zajedno skuvajte u pola litra mleka. Prilikom kuvanja, nemojte da prekidate mešanje fila drvenom vrjačom. Na kraju kuvanja, u fil dodajte kesicu vanilinog šećera, još jednom sve promešajte, pomerite sa ringle i sačekajte da se ohladi.

Kada se fil ohladi, prelijte ga preko kore i pažljivo ga poravnajte tako da ravnomerno prekrije svaki deo kore. Kada prelijete filom kore, vaše rafaelo kocke su spremne za oblikovanje, isecite ih u plehu, pažljivo ih izvadite iz pleha, složite ih na tacnu za kolače ili u adekvatnu posudu, pospite ih kokosom i poslužite.
Uživajte u prijatnim rafaelo zalogajima. Prijatno.

Dodatni savet:

Rafaelo kocke, najukusnije su ukoliko se jedu prethodno umereno ohlađene. Zato, u periodu pre posluživanja, držite ih u frižideru. Pritom, zaštitite ih aluminijumskom ili prijanjajućom folijom ili ih stavite u hermetički zatvorenu posudu, kako ne bi upile mirise drugih namirnica koje se nalaze u frižideru i kako ne bi izgubile ukus.