Ulje jojobe za kosu, lice, akne, zdravlje i cena

Jojoba ulje dobija se iz jojobe, višegodišnje žbunaste biljke koja raste u severozapadnom Meksiku i delovima Kalifornije i Arizone. Ulje je zapravo biljni vosak u tečnom stanju, koji se nalazi u semenu jojobe.

Zanimljiva činjenica je da skoro polovina težine semena ove biljke otpada upravo na ulje koje se nalazi u njemu. Ovo prirodno ulje je svetlo zlatne boje i nema miris. Nema nikakva toksična dejstva i gotovo nikad ne izaziva alergijske reakcije.

Ulje jojobe za negu kose i kože

Jojoba ulje se vrlo često primenjuje u oblasti nege kose i kože. Ovo proističe iz toga što ulje ima vrlo sličan sastav sebumu, uljastoj supstanci koju luče žlezde smeštene tik ispod površine kože. Ova supstanca je zaslužna za mekoću i finu teksturu ljudske kose i kože. Neke bitne primene su navedene u tekstu ispod.

Sredstvo za hidrataciju lica

Ulje od jojobe je odlično sredstvo za hidrataciju. Najbolja stvar kod ovog ulja je to što opskrbljuje kožu potrebnom tečnošću, a da pri tom ne začepljuje pore. Može se primeniti na svim tipovima kože. Ovo je moguće jer vraća normalan balans ulja kože. Tako u slučaju primene na masnu kožu kontroliše prekomernu proizvodnju ulja žlezda kože, a u slučaju primene na suvu kožu upotpunjuje prazninu nedovoljnog lučenja prirodnih ulja kože.

Ulje jojobe

Ukoliko vam je koža lica jako osetljiva i vrlo podložna nastanku bubuljica, još uvek možete koristiti jojoba ulje, pošto je ulje prirodno hipoalergensko sredstvo. Bogato je vitaminom E, koji je prirodan antioksidant koji sprečava nastanak bora. Možete direktno naneti samo jojoba ulje ili izmešati par kapi ulja sa vašim uobičajenim sredstvom za hidrataciju.

Ulje za telo

Ne samo da se jojoba ulje može koristiti za negu lica, već se može naneti i na celo telo pre ili posle tuširanja. Koža ga vrlo brzo upija i hidratantni efekat se brzo ispoljava. Ljudi vole da ga koriste kao ulje za telo jer ne ostavlja osećaj umašćenosti nakon nanošenja.

Kvalitet brzog upijanja takođe stimuliše protok krvi, što će učiniti kožu sjajnijom. Može se koristiti i za masažu tela, ali za tu svrhu se mora mešati sa drugim masažnim uljima, jer ne poseduje klizava svojstva potrebna za masažu.

Sredstvo za čišćenje lica

Ulje jojobe ima odlična prečišćujuća svojstva, te se može koristiti za skidanje šminke – rumenila, pudera, karmina… Umočite parče vate u ulje i nežno pređite rukom preko usana i lica. Ulje će razložiti šminku gotovo trenutačno. Zatim uklonite ostatke ulja i šminke koristeći vlažnu maramicu.

ulje za skidanje maskare

Sredstvo za otklanjanje maskare

Isto tako, jojoba ulje je odlično za uklanjanje šminke sa očiju – maskare, ajlajnera, senke… Najbolje je to što ovo ulje ne izaziva iritaciju očiju. Pošto je predeo oko očiju vrlo osetljiv, samo morate voditi računa kada nanosite ulje. Umočite vatu u ulje i nanesite ga direktno iznad trepavica. Videćete da će ulje otkloniti svu šminku u roku od par sekundi. Koristite ga često za lepše trepavice.

Regenerator za kosu

Ukoliko imate problema sa neposlušnom kosom, možete koristiti ovo ulje za poboljšanje njene teksture i izgleda. Ujedno ispunjava i ulogu regeneratora i ulogu ulja za kosu. Hidratira skalp, štiti od peruta i jača korene vlasi. Tako znatno smanjuje gubitak kose.

Nakon pranja, dodajte par kapi ulja u regenerator koji koristite i potom ga nanesite na kosu. Zatim detaljno isperite kosu. Takođe možete ulje naneti i direktno na vlažnu kosu, odmah nakon ispiranja šampona, i dobićete gustu, meku i svilastu teksturu.

Ostale prednosti

Ima sposobnost ublažavanja upala kože i neutralizovanja nekih vrsta kožnih bakterija. Zato se često primenjuje u tretmanu akni. Njegova protivupalna svojstva čine ga korisnim u tretmanu raznih kožnih oboljenja, među kojima su ekcemi i psorijaza.

jojobino ulje za lice

Ima divno isceljujuće svojstvo, te se može koristiti i u tretmanu rana i blažih oblika infekcije kao što su opekotine od sunca, otvorene ranicena usnama i bradavice. Može se koristiti i kao balzam za usne, posebno kod suvih i ispucalih usana.

Zahvaljujući svim ovim pogodnostima, neizostavan je sastojak velikog broja kozmetičkih preparata. Osim toga, ima primene i u drugim granama industrije. Dodaje se u cilju poboljšanja savitljivosti plastičnih materijala.

Koristi se i u proizvodnji produkata otpornih na vatru i u proizvodnji deterdženata. Pruža odličnu zaštitu od štetnih gljiva i kontroliše pojavu buđi u biljkama. Koristi se i kao mehanički lubrikant zbog visokog stepena viskoziteta.

Ulje jojobe – cena i gde kupiti

Cena za ulje jojobe u bočicu od 50ml je obično oko 1.000din ili više. Ipak ono se može naći i po znatno nižoj ceni, a uskoro ćete moći da ga naručite preko našeg sajta upravo po najpovoljnijoj ceni. Prijavite se na našu email listu popunjavanjem kratke forme koja se nalazi ispod ovog teksta i čim se pojavi u prodaji obavestićemo vas i moći ćete da ga nabavite sa specijalnim popustom.