Ulje od smilja za lice, kožu, zdravlje i cena

Smilje, sa latinskim nazivom heluchrysum italicum, je žbunasta biljka koja potiče iz sušnih, kamenitih i peskovitih predela oko Sredozemnog mora. Ima žut cvet iz koga se dobija eterično ulje dobro poznato po svojim lekovitim svojstvima.

Eterično ulje smilja je obično bledo žute boje i jakog voćnog mirisa sa notom čaja i meda. Ubraja se među najstarija i najcenjenija lekovita ulja, uz ulje bosiljka i ruže.

Svojstva i primena ulja smilja

Eterično ulje smilja poseduje mnoga lekovita svojstva. Posebno je poznato po svojim protivupalnim, antimikrobnim i antialergenskim karakteristikama. Veruje se da leči i fizičke i emotivne rane.

Takođe je vrlo bitno u oblasti aromaterapije. Može se mešati sa drugim eteričnim uljima i koristiti za tretiranje strija, hirurških ožiljaka, ožiljaka od akni i drugih vrsta ožiljaka. Iz razloga što poseduje sposobnost podmlašivanja kože, često se koristi kao bazni sastojak u preparatima za negu kože.

Pogodnosti eteričnog ulja smilja uglavnom su vezane za oblast održavanja zdravlja. Može ublažiti bol i pospešiti regeneraciju ćelija.

Takođe pomaže u oporavku nadutih i slabih vena.

ulje od smilja

Ostale primene eteričnog ulja smilja uključuju:

– Pomaže u detoksikaciji od alkohola, droga i nikotina
– Poseduje diketone (koji se ne mogu naći u drugim eteričnim uljima) koji stimulišu regeneraciju tkiva
– Pospešuje funkcije jetre
– Pomaže u odstranjivanju teških metala i toksina iz tela
– Koristi se u tretiranju komplikacija grudnog koša
– Koristi se protiv starenja kože
– Daje telu energiju

Kada imamo sve ove prednosti ulja od milja u vidu, zaključujemo da je ovo jedno vrlo zdravo i korisno eterično ulje. Vrlo lako se kombinuje sa većinom ostalih ulja pa je pogodno za upotrebu i iz tih praktičnih razloga.

Ulje od smilja – cena i gde kupiti

Ovo ulje nije previše poznato na našim prostorima pa ga nije lako ni naći. Ima ga samo u nekoliko bolje opremljenih prodavnica.

Ipak, pored svih ostalih ulja, uskoro ćete i ovo ulje moći da nabavite direktno preko našeg sajta po najpovoljnijoj ceni. Dovoljno je samo da popunite kratku formu koja se nalazi ispod ovog teksta i prijavite se na našu email listu a mi ćemo vas obavestiti čim se nadje u našoj prodavnici da ga možete nabaviti za sebe po promotivnoj ceni.